Sportovní den mládeže s TAJV

Pohybu není nikdy dosti, zvláště v dnešní době a u dnešní mládeže. Proto jsme ve spolupráci s Městem Golčův Jeníkov a Tenisovou akademií Jana Váni uspořádali pro žáky naší školy dne 12. září sportovní den.

O rozcvičení šedesáti dětí ze 3. až 8. tříd se ve sportovní hale postarali žáci 9.B, kteří si připravili následující program: florbal, badminton, fotbal, házenou, basketbal a překážkovou dráhu. Všechny děti se pohybem bavily.

V devět hodin začalo semifinálové zápolení o postup na republikové finále, které se bude konat 4. prosince v Poděbradech. Naši sportovci byli náhodně rozděleni do deseti týmů po šesti hráčích, přičemž každé družstvo mělo vždy jednoho člena z daného ročníku. Týmy si zvolily své kapitány, kteří počítali skóre a chodili k panu Váňovi pro body (za vítězství 2 body, prohra 1 bod). Každý účastník absolvoval pět sportů: fotbal, florbal, házenou, frisbee a tenis. Po ukončení všech aktivit si kapitáni sečetli body a vítězný tým šel do závěrečného rozstřelu, v němž každý jednotlivec soutěžil sám za sebe. Finalisty se stali: Adrian Lakatoš (kapitán vítězů), Filip Šveřepa, Michaela Vávrová, Václav Provazník, Tomáš Spěvák a Jakub Houfek. Cílem závěrečného soutěžení bylo trefit se co nejvíce krát do branky. Každý měl celkem deset pokusů, přičemž byly zastoupeny všechny sporty. Absolutním vítězem se stal Filip Šveřepa z 8.B, po vzájemném rozstřelu se na druhém místě umístila Michaela Vávrová ze 7.A a třetím postupujícím byl Adrian Lakatoš ze 6.A. Vítězové obdrželi diplom, medaili a pozvánku na republiku. Na divokou kartu se do republikového finále dostal Jan Procházka z 8.B a Matěj Houdek ze 7.A.

Soutěžní dopoledne v hale se vydařilo. Poděkování patří žákům 9.B za jejich vřelý přístup a organizaci, dále panu Váňovi, který nám ukázal, že týmová spolupráce funguje napříč ročníky a společný cíl stmeluje. Děkujeme též Městu Golčův Jeníkov za záštitu celého projektu.

                                                                                                                      Jiří Blabolil