Sjíždění řeky Vltavy

Od 8. 6. (středa) do 12. 6. (neděle) byli žáci 9.B spolu se studentkami z pedagogické školy v Čáslavi na třídním výletě. Nebyl to obyčejný výlet – sjížděli jsme Vltavu. Po delší, zhruba pětihodinové, cestě vlakem jsme dorazili do Vyššího Brodu.

Hned druhého dne ráno jsme nasedli na rafty a kánoe a vyrazili po Vltavě. Kromě raftů a kánoí jsme měli možnost vyzkoušet i paddleboard nebo kajak. Musím říct, že jsme odvedli velký kus práce – ujeli jsme něco přes 50 kilometrů.

Jídlo jsme si vařili sami, a i přes počáteční obavy, že pojdeme hladem, se jídlo pokaždé povedlo a všem chutnalo. Potraviny jsme dostávali z kouzelného auta pana Tomáše France (hlavní organizátor akce), ve kterém bylo úplně všechno. Také jsme se šli podívat na zámek Český Krumlov. Uvnitř jsme sice nebyli, pokochali jsme se ale krásným výhledem jak na zámek, tak na Český Krumlov. Viděli jsme také medvědy, kteří byli hned pod zámkem.

Poslední večer (ve Zlaté Koruně) jsme grilovali a pan učitel Blabolil nám obstaral nealkoholické mojito a nápoj zvaný „ledové hrozny“. Pět dní uteklo jako voda (nebo jako Vltava) a už jsme se chystali domů, balili jsme věci a snažili se nacpat stany do vaků. Náš výlet se ale neobešel beze ztrát – pan učitel na jezu ztratil kšiltovku, kterou s trochou štěstí najdete ve Vltavě někde v okolí Prahy.

Všichni si odneseme úžasné zážitky, na které budeme léta vzpomínat a za to vděčíme především panu učiteli Blabolilovi a paní učitelce Moravcové, kterým chci tímto poděkovat. Díky patří i panu Tomáši Francovi, který tuto akci organizoval.

David Mudruňka