Pololetní florbalový turnaj – 1. stupeň

Po roční pauze byli naši žáci z 1. stupně pozváni na již 7. ročník pololetního přátelského turnaje ve florbalu. Na turnaj do Sportovní haly v Chotěboři přijelo celkem 8 týmů z různých koutů Vysočiny.

Po úvodním nástupu a rozlosování jsme se dostali do druhé skupiny, ve které jsme odehráli tři důležitá utkání. Všechny zápasy byly hrány na dobu 2 x 5 min. hrubého času. První dvě utkání jsme vyhráli a třetí jsme remizovali 2:2, čímž jsme si vybojovali 1. místo ve skupině. V semifinále jsme poměřili své florbalové dovednosti s hráči ze ZŠ Nuselská Havlíčkův Brod. Jednalo se o vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Utkání se pomalu blížilo do prodloužení, leč 30 s před závěrečnou sirénou jsme dostali jedinou a rozhodující branku. Tím zhasly naše naději na celkové vítězství. V boji o třetí místo jsme jednoznačně porazili domácí tým ZŠ Smetanova Chotěboř 4:0.

Na turnaji, který se nesl v ryze přátelském duchu, jsme se umístili na velmi pěkném 3. místě. Odměnou nám byla taška plná sladkostí a drobných dárků. Již nyní se těšíme na další ročník.

Naši školu reprezentovali: Jan Procházka (C), Jiří Pocházka, Matěj Houdek (G), Vojtěch Spěvák, Daniel Kabourek, Ladislav Zelený, Zuzana Blažková, Šárka Petrová, Nikola Mojžíšová a Karolína Wernerová. Všem děkujeme za velmi úspěšnou reprezentaci naší školy a našeho města.

J. Blabolil