POBAVME SE O ALKOHOLU

Česká republika je ve světě nechvalně proslavena vysokou konzumací alkoholu. Důsledky požívání alkoholických nápojů, především u mladistvých, bývají fatální. Proto jsme v rámci prevence využili nabídku neziskové organizace SANANIM, která se touto problematikou zabývá.

Ve čtvrtek 25. ledna se na naší škole uskutečnila interaktivní přednáška na téma Pobavme se o alkoholu. Beseda trvala jednu vyučovací hodinu a byla z důvodu bližšího propojení s lektory určena vždy jen pro jednu třídu, tj. 7.A, 7.B, 8.A a 8.B.

Cílem bylo seznámit žáky s riziky, které užívání alkoholu přináší.

Program zahrnoval témata: 1. Historie užívání alkoholu, 2. Alkohol a lidské tělo, 3. Závislost na alkoholu – kdy a proč vzniká, 4. Rizika jednorázového nezvládnutého užití alkoholu.

Hlavní průvodkyní celého programu byla paní Musilová. Prostřednictvím videoprezentace vystoupil i její kolega a DJ ROCKSTAR alias Adolfeen (plyšový delfín), který řečí teenagerů objasňoval jednotlivá témata. Nejednalo se o memorování, ale o vysvětlování a argumentování.

Program byl pro žáky zajímavý a obohacující, mnozí se do diskuse aktivně zapojovali. Doufejme, že nabité informace ve svém životě vhodně zužitkují.

                                                                                                                                  Jiří Blabolil