Velikonoční turnaj ve florbalu

Po tříleté pauze jsme se opět vrátili k tradici Velikonočního turnaje pro 1. stupeň. Poprvé se florbalové klání uskutečnilo v nové sportovní hale s mantinely, časomírou i oficiálním florbalovým rozhodčím. Pozvání přijaly 4 základní školy Buttulova Chotěboř (nedorazila), Smetanova Chotěboř, Habry a Nuselská Havlíčkův Brod. Samozřejmě nemohly chybět děti z Golčova Jeníkova, které byly rozděleny do dvou týmů. V pořadí 8. ročník připadl na středu 29. března 2023. Všichni byli v dobré náladě. Jednotlivé zápasy, hrané 2×8 min., při kterých se utkal každý tým s každým, příjemně plynuly. Všechny týmy podávaly ty nejlepší výkony, kterých byly schopny. Konečné pořadí dopadlo následovně (viz tabulka).

Naši školu reprezentovali:

Jeníkov A: Tomáš Spěvák, Martin Šimon, Tobiáš Šveřepa, Vojtěch Křepelka, Jan Mašata, Matěj Spěvák, Daniel Hortenský a Kryštof Jirák.

Jeníkov B: Lenka Novotná, Anastázie Veselá, Veronika Pecová, Ondřej Peca, Václav Provazník, Patrik Šťastný, Petr Šťastný, Robert Švejda, Matěj Turek a Dominik Vavřina.

Celý turnaj se nesl v ryze přátelském duchu, a především bez úrazů. Velké poděkování patří fanouškům z řad dětí 1. stupně a též vedení školy, které sportování našich dětí podporuje.

                                                                                                                                              Jiří Blabolil