Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný. Nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý, slepička Vám snese jiný

Velikonoce jsme si letos konečně užili, tak jak se patří. Malováním vajíček, výrobou slepiček, králíčků. Děti mohly i na velikonoční pomlázku a to bez omezení. Vykoledovaly si spoustu dobrot, od klasických vajíček až po ty čokoládové. A k tomu plno dalších sladkostí. V ŠD jsme si o Velikonocích povídali. Co je to za tradici a co vše k ní patří.

Další velkou dubnovou akcí byl čarodějnický rej. Děti přišly v různých maskách – princezny, čarodějnice, skřítci. Nejdříve jsme si zahráli pár her ve třídách ŠD.  Prvňáčci namíchali i čarovný lektvar. Pak jsme venku za školou opékali špekáčky a marshmellouny. Moc nám chutnalo a máme v plánu, že si opékání zopakujeme. Počasí je čím dál hezčí a teplejší, tak jak jen můžeme, chodíme na vycházky. Pozorujeme přírodu, jak všechno kvete, roste a hýří barvami.

Počátkem května jsme pro maminky k svátku vyráběli krásné dárečky a přání ve tvaru srdíček. Děti si srdíčka odnesly domů a popřály maminkám.

Dva týdny v měsíci květnu k nám chodily v rámci výuky na praxi tři studentky středních škol. Děti je vždy rády přivítaly. Praktikantky s dětmi pracovaly, hrály si a vyráběly. Spokojenost byla na obou stranách. My jim děkujeme.

Do konce školního roku zbývá pár týdnů. A my si je chceme pěkně užít. Se spoustou nápadů, různých akcí a pobytem venku. Doufáme, že se nám to povede. Ale o tom zase příště.

S pozdravem vychovatelky ŠD

            

              

             

Další fotografie si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.