Exkurze do Prahy

Výlet vlakem do Prahy se konal 12. 10. 2021. Navštívili jsme Pražský hrad, Vladislavský sál, chrám sv. Víta a Zlatou uličku.

Do Prahy jsme dorazili kolem 9.30 a poté jsme měli rozchod na Václavském náměstí. Po něm jsme jeli tramvají na Pražský hrad.

Na Hradě jsme navštívili Vladislavský sál, ve kterém se dříve konaly rytířské turnaje. Zde nás také čekalo překvapení, byla to kopie korunovačních klenotů. V chrámu sv. Víta jsme mohli vidět okna z barevných sklíček – vitráže. Poté nás naše průvodkyně zavedla do Zlaté uličky, kde nám ukázala staré domky, do kterých jsme se mohli podívat. Viděli jsme zde oblečení z různých historických období, nádobí, zbraně, nástroje řemeslníků a také jsme navštívili mučírnu a doupě čarodějnice. V mučírně jsme také mohli vidět mučící nástroj housle.

Po prohlídce Pražského hradu jsme měli pauzu na jídlo, při kterém jsme si užili krásnou vyhlídku na Prahu a po něm jsme se vydali na nádraží, abychom se vlakem vrátili zpátky do Jeníkova. Výlet jsme si užili o to více, že nám vstupné na Hrad uhradilo SRPDŠ. Už se těšíme, až opět někam vyrazíme.

Žáci druhého stupně