Pozdrav z Orlických hor

Ahoj, ahoj, ahoj,

zdravíme vás ze zasněžených Orlických hor. Konečně k nám dorazila ladovská zima. Sněží, sněží a sněží. Naše kroky se brodí čerstvým prašanem a praskání pod nohama nás ujišťuje o tom, že na nás čeká pěkná lyžovačka. Svahy jsou po ránu vyžehlené rolbou a jízda na nich je skvělá.
Na chatě vládne pohoda. Služba nás budí v 7.30 zpěvným budíčkem, poté následuje ranní hygiena, hodnocení pokojů a odchod na snídani. Snídaně je základ! A věřte nám, že na horách obzvláště chutná. Po snídani se chystáme na svah. Jezdíme do Deštného na sjezdovku Marta II, kde strávíme 2 hodiny lyžováním. Po obědě následuje zasloužený polední klid a poté opět na svah. Naše lyžařské dovednosti se zlepšují, z čehož máme všichni radost. Po odpoledním klidu, následuje večeře, hodnocení dne a beseda vztahující se k lyžování. Společenské hry vždy pobaví. Máme se tu jako v pohádce.
Všechny vás zdravíme a těšíme se na brzkou shledanou.

Zdraví vás lyžaři z 5. A, 5. B, 7. tř. a tým instruktorů

         

 

Ahoj všichni,

na horách vládne pohoda. Napadlo nám 15 cm nového sněhu, sjezdovky rázem zbělaly, a pokud někdo spadl, tak do měkka. Z prašanu jsme měli všichni radost. Konečně jsme si připadali jako na horách.
Dopoledne jsme se vydali do Deštné, abychom si zalyžovali na krásně upravených sjezdovkách. Odpoledne jsme absolvovali příjemnou procházku zasněženou krajinou. Večer jsme hráli společenské hry.

Sportu zdar, horalové

               

 

Ahoj všichni,

na horách se máme prima. Je tu čistý vzduch, klid, teploty se pohybují mírně pod nulou, jen se sněhem je to tu na štíru (což dokládá fotografie před chatou). Proto jsme se vydali hledat sníh. Šli jsme se pomodlit do kostelíčku na kopečku a slíbili jsme, že budeme do konce kurzu jen a jen hodní. Zatím to moc nepomáhá. Rampušák sice vlekařům umožňuje zasněžovat, ale Krakonoš nám na svah žádný přírodní sníh poslat nechce. (Uvidíme, kdo z nich Kačenku získá na svou stranu, pokud Rampušák, tak v Orlických horách nezasněží.)
Optimističtější fotografie Mikuláše Kejvala na lyžích je pořízena na louce za chatou (zde v lesním stínu se sníh udržel). Jinak jezdíme do Deštného na Marty. Sjezdovka je ráno upravená, odpoledne to je horší – vylézají plotny.
Sjezdovku START zasněžují, ale pokud nepřipadne přírodní sníh, nemají šanci ji adekvátně zasněžit. Na vrcholu je téměř holá louka (viz foto).
Děti jsou z lyžování utahané, takže mnohé usnou ještě před večerkou a po 22 h spí snad úplně všechny. Jsou to zlatíčka!

Sportu zdar a lyže si řiď!!!
Mějte se tam všichni krásně a přifoukejte nám sem nějaký ten přírodní snížek, potřebujeme to.

Zdraví dospělí a horda dětí z 5. A, 5. B a 7. třídy.