LISTOPADE, LISTOPADE, UŽ TI MLHA SLUNCE KRADE

První listopadová středa se nesla v duchu Haloweenu. Všude kolem nás běhaly čarodějnice, čarodějové, upíři, upírky, ale i princezny a mnoha dalších masek, které si děti donesly a do kterých se převlékly. Při halloweenském dovádění děti malovaly strašidelné masky, pavouky, duchy, zkrátka veškeré propriety, které k oslavám svátku duchů a strašidel patří. Samozřejmě nechybělo ani strašidelné kouzlo. K zakončení svátku duchů děti upekly linecké cukroví v podobě strašidýlek a smajlíků, které si s velkou chutí snědly.

11. listopadu jsme očekávali příchod svatého Martina na bílém koni. O sněhových vločkách jsme si mohli nechat jenom zdát, a tak jsme si aspoň společně vyprávěli, jak lidé tuto tradici oslavovali v dřívějších dobách, a děti se snažily ztvárnit ve výtvarné činnosti symboly svatého Martina: podkovy, koníky, lampičky i sněhové vločky. Z těchto výtvorů vznikla martinská nástěnka ve společných prostorách ZŠ.

A protože se nám pomalu začal přibližovat zimní čas, děti skládaly a vystřihovaly krásné zimní vločky, jiné se s nadšením pustily do tvoření zimní víly i vánočního stromu a začaly se připravovat na advent.

                                                                                                                                   R. Lišková, J. Procházková

            

            

Další fotografie si můžete prohlédnout zde a v naší fotogalerii.