Evropské dny sportu na naší ZŠ

Výzva organizátorů Evropského týdne sportu: „Je čas být aktivní! Bez ohledu na věk, bydliště, původ nebo fyzickou zdatnost. Od 10. do 18. září 2016 se v rámci druhého ročníku Evropského týdne sportu zapojte do sportování a pohybových aktivit ve sportovních klubech, na pracovišti, ve škole nebo kdekoli jinde. “ Zdroj: http://ceskosportuje.cz/olympic-cz/evropsky-tyden-sportu/

My jsme se této výzvy nebáli a „šli jsme do toho“. Ve dnech 13. a 15. září 2016 aktivně sportovali všichni naši žáci. Spoluorganizátory Evropských dnů sportu na naší ZŠ byli žáci z 9. B. Svých úkolů se zhostili bravurně a vše zvládli na jedničku. Sportovci z 1. a 2. stupně plnili disciplíny Sazka Olympijského víceboje. Vyzkoušeli si skok z místa (1. stupeň) / trojskok z místa (2. stupeň), běh do T, zkrácené sedy lehy, hod basketbalovým míčem, hluboký předklon a postoj čápa.

Sportovní dny hodnotím jako velmi vydařené a to nejen v důsledku pěkného počasí, které panovalo po oba dva dny, ale především díky nadšeným sportovcům a obětavým pedagogickým pracovníkům naší školy. Těší mě, že vedení naší školy podporuje naše žáky v pohybu.

Mgr. Jiří Blabolil

dscn0500   dscn0504   dscn0510   dscn0514   dscn0529   dscn0539