Florbalový turnaj čtyř, 3. kolo, Chotěboř

Závěrečné kolo jubilejního 10. ročníku Florbalového turnaje 4 se uskutečnilo 10. června 2016 ve sportovní hale v Chotěboři. Z Golčova Jeníkova jela 30 členná výprava, z toho bylo 19 dívek, 8 chlapců, 2 muži a 1 slon (náš plyšový maskot Bimbo).

Již na autobusové zastávce v G. Jeníkově vládla dobrá nálada. Vždyť chlapci si jeli pro téměř jisté 1. místo a starší dívky si v obhajobě titulu rovněž věřily. Mladší děvčata se těšila na příjemnou atmosféru turnaje a především na zápasy, ve kterých mohly své soupeřky herně překvapit.

Dobrou náladu nám nezkazil ani fakt, že autobus byl plně vytížen a při jízdě do kopce strastiplně sípal. Cestu jsme všichni ve zdraví přežili a na tento zážitek jen tak nezapomeneme. Děkujeme panu řidiči, že nás všechny nabral.

Po úvodním ceremoniálu jsme se rozcvičili a čekali na svá úvodní utkání, která mnohdy prozradí, jak bude celý turnaj probíhat. Chlapci hráli i bez svého kapitána a nejlepšího střelce turnaje Pavla Kohouta ve velké pohodě. Opětovně předváděli pohledný florbal, přičemž soupeře nepustili téměř k míčku a se slabšími protihráči si hráli „jako kočka s myší“. Gólové situace mnohdy zbytečně překombinovali, takže z tzv. tutovky nic nebylo. Vítězství si vždy pohlídali, a proto se na ně nelze zlobit.

Starší děvčata byla před úvodním zápasem s dívkami ze ZŠ Buttulova právem nervózní. Vždyť to byly jejich přímé konkurentky v boji o celkové prvenství. Počáteční nervozita se projevila na hře. Po prvním námi vstřeleném gólu opadla a od té chvíle byl zápas v naší režii. Celkové skóre 4:0 dodalo děvčatům značný optimismus a sebedůvěru. Na další utkání se velmi těšily a věděly proč. Po výhře 4:1 se mohly zaslouženě radovat z celkového prvenství.

Mladší děvčata se rovněž velmi snažila a celý první poločas hrály se ZŠ Buttulova téměř vyrovnanou partii. V 2. poločase docházely síly a více se začala projevovat nezkušenost. Prohra sice mrzela, ovšem z hrací plochy odcházely dívky s vědomím, že do zápasu daly vše, co bylo v jejich silách. Proti našim „osmačkám a deváťačkám“ se hraje velmi obtížně, ale i je lze překvapit. Svědčí o tom vstřelená branka kapitánky Lenky Tlapákové, která svou střelou zaskočila gólmanku a ta si odražený míček srazila do branky. Jednalo se o kosmetickou úpravu skóre, ale i to potěší.

Závěrečné kolo v Chotěboři dopadlo následovně. Chlapci s přehledem ovládli turnaj na 1. místě. Starší děvčata si vybojovala 1. místo a mladší dívky byly důstojnými soupeřkami, které se umístily na 3. místě. Stejné pořadí zůstalo i po sečtení všech bodů z předchozích kol.

Naši chlapci získali 2 poháry: za celkové 1. místo a putovní pohár pro celkové vítěze.

Starší dívky získaly 2 poháry: za celkové 1. místo a putovní pohár pro celkové vítěze (již po 9. v řadě).

Mladší děvčata získala 1 pohár: za celkové 3. místo (jde o budoucí generaci šikovných hráček).

Chlapci hráli ve složení: Adam Havelka (C), Martin Verner (G), Ondřej Jelínek, Miroslav Altmann, Lukáš Altmann, František Francl, Vladimír Machka a Michal Kubizňák.

Starší dívky hrály ve složení: Michaela Škarydová (C), Natálie Vančurová (G), Lucie Kudrnová, Adéla Cemperová, Adéla Heřmánková, Tereza Mrkvičková, Adéla Nigrinová, Tereza Kautská a Lucie Petrová.

Mladší děvčata hrála ve složení: Lenka Tlapáková (C), Vendula Jansíková (G), Anežka Štrbová, Vendula Lavová, Anna Škvařilová, Tereza Zajícová, Štěpánka Trachtová, Karolína Popelková, Natálie Wernerová a Annamarie Petrusová.

Všem, kteří se florbalového turnaje zúčastnili, patří obrovské poděkování, neboť nejenže skvěle reprezentují naši školu a město, ale svým kladným vztahem ke sportu a hrou v rámci fair-play jdou příkladem všem ostatním. Jsem velice rád a neskutečně si vážím toho, že mohu s takto nadšenými mladými lidmi pracovat. Přál bych si, aby se i nadále naši žáci věnovali aktivnímu pohybu a aby se pro ně stal celoživotní součástí.

Mgr. Jiří Blabolil

13388929_1039981506089976_1057368989_o-1