Březen za kamna vlezem, do kamen polínko, ohřejem se malinko

            V březnu, ale i konec února se zdálo být teplo. V předpovědích počasí denně hlásili nadprůměrné teploty, ale i přesto je stále lépe u kamen než venku. Studený vítr, zatažená obloha a častý déšť. Když už se udělá lépe chodíme na delší vycházky. Je se na co dívat. Zahrádky rozkvetly – bledule, sněženky, petrklíče a plno jiných kytiček a keřů např. zlatý déšť. A k tomu zpěv ptáčků.

            Také jsme si užili sportovní aktivity na hřišti, různé hry a soutěže. Ve čtvrtek 21. 3. jsme se byli rozloučit se zimou a přivítat jaro. Děti si vyrobily moreny a ty pak naházely do potoka s přáním šťastné cesty.

            Čas v družině byl také pestrý. Nejdříve karneval – děti si přinesly různé masky: princezny, víly, čarodějky, superhrdiny. Po zahájení děti soutěžily a plnily různé úkoly. Slalom s míčkem, skoky na jedné noze, prolézačky, hod na cíl, „židličkovaná“ a tanec s balónkem. Všichni si to moc užili. Děti dostaly za odměnu sladkosti a malé dárečky.

            Také jsme ve třídě vyráběli, nejdříve k svátku žen – přáníčka, srdíčka, kytičky. Pak jarní a velikonoční výzdobu – slepičky, králíčky, velikonoční vajíčka, pletená srdce a pomlázky z vrbového proutí.

            Zkrátka stále je co tvořit a na co se těšit. Teď právě blížící se Velikonoce. Všem tedy přejeme krásné Velikonoce a bohatou pomlázku.

Vychovatelky ŠD