ČEPS Cup – krajské kolo dívek z 1. stupně

Krajské finále ČEPS Cupu na Vysočině se uskutečnilo 12. prosince ve sportovní hale TJ Spartak Třebíč. Cesta z Golčova Jeníkova do Třebíče není běžně dostupnými dopravními prostředky nijak jednoduchá. Zvláště, když bychom měli být v hale v 8.45 hod. Hledali jsme možnosti, jak se co nejefektivněji a včas dopravit na místo. Krom řady variant nás napadlo požádat o pomoc místní hasiče. Jejich vstřícnost nás potěšila, a tak jsme se do Třebíče pohodlně vezli osmimístným osobním automobilem. Do haly jsme přijeli včas a s maximálním možným komfortem. Pohodlná cesta a velmi vstřícný pan řidič stáli na počátku našeho úspěchu. Na hřiště jsme dorazili s velkým předstihem, takže jsme byli připraveni celý turnaj zahájit. Dívky vlétly do zápasu jako uragán, prudkými střelami dobývaly branku gólmanky ze ZŠ Moravské Budějovice. Bohužel i v tomto případě platilo pořekadlo „Nedáš, dostaneš!“. Z našich téměř dvou desítek střel se neujala ani jediná, soupeřky skórovaly z jediné protiakce. V druhém poločase jsme byli výrazně efektivnější a vývoj utkání jsme otočili na svou stranu. Na světě byla první výhra (3:1). Poté jsme si prohlédli, jak hrají naše budoucí soupeřky. V druhém utkání jsme se střetli se ZŠ Hálkova Humpolec. Atmosféra byla bouřlivá, neboť naše soupeřky měly podporu publika, které si s sebou přivezly. My jsme díky třem rychle vstřeleným brankám a kvalitní defenzívě získali dostatečný náskok, který jsme téměř udrželi do konce utkání. Druhá výhra (3:1) nám dávala značnou naději na postup do další fáze turnaje. V závěrečném klání jsme se střetli se ZŠ Bory. Počet protihráček byl téměř trojnásobný a nám nejen docházely síly, ale přibývala i zranění. Touha po vítězství a houževnatost Jeníkovaček byla obrovská. Holky se střídaly na hřišti jako apoštolové na Pražském orloji. Každá z nich předváděla ty nejlepší výkony, kterých byla v daný okamžik schopna. Naše gólmanka předváděla senzační zákroky, takže konečné skóre bylo téměř neuvěřitelné (5:0). Holky ze sebe vyždímaly maximum. Jedinou kaňkou na celém turnaji byl přístup paní učitelky, která začala nejprve zpochybňovat konečné skóre a následně vyčetla Jeníkovačkám, že hrály příliš hrubě. Na hřišti řídí hru rozhodčí a vítězem může být pouze jeden tým. Naše hráčky si z Třebíče odvezly kromě několika šrámů, především pozitivní zážitky, diplom za 1. místo a zlaté medaile. Staly se MISTRYNĚMI VYSOČINY a POSTUPUJÍ NA REPUBLIKOVOU KVALIFIKACI.

Naši školu reprezentovaly: Adéla Pecová (C), Veronika Pecová (G), Anastázie Veselá, Lenka Novotná, Viola Pecová a Eliška Hulínská. Tým vedl Jiří Blabolil.

 

Všem děkujeme za velmi úspěšnou reprezentaci školy i města, gratulujeme k postupu do dalších fází turnaje. Velké poděkování též patří hasičům z Golčova Jeníkova a speciálně pak panu řidiči Ondřeji Kocourkovi.

 

Na závěr bych chtěl poděkovat vedení ZŠ Golčův Jeníkov a DDM Světlá nad Sázavou, trenérům Nikole Doležalové, Natálii Wernerové, Janu Bláhovi a Karlu Wernerovi, dále zastupitelům města, kteří se nebáli postavit velkou halu, ve které můžeme trénovat a adekvátně se připravovat na turnaje a v neposlední řadě rodičům, kteří podporují své děti ve sportu, posílají je na kroužek a tím nám umožňují objevovat a vychovávat další generaci šikovných florbalistů a florbalistek.

                                                                                                                                                                             Jiří Blabolil