Třídní akce 7.B do Vlkanče a okolí

Více se navzájem poznat, zažít legraci i něco nového, to všechno nás vedlo podniknout třídní akci a strávit společné odpoledne, večer, noc i ráno. V pondělí 19.6. jsme brzy odpoledne vyjeli vlakem do nedaleké Vlkanče, kde na nás čekali spolužáci „Vlkaňáci“. Ti se stali našimi průvodci k našemu hlavnímu cíli, útulku pro zvířata, který spravuje skupina mladých lidí. Máte možnost se zde volně pohybovat, všechna zvířata si prohlédnout, některá pohladit a před některými se raději mít na pozoru. Pokud budete mít někdy cestu tímto směrem, tak můžeme jedině doporučit.

Zpáteční cestu jsme zvládli pěšky se zastávkou v Kozohlodech, kde na nás čekalo milé překvapení v podobě řízků a sladké dobroty z kuchyně paní učitelky Mazalové a její rodiny. Všechno jsme „zblajzli“, zbyly jen drobky.

Zpět do Jeníkova jsme se dostali až večer kolem sedmé hodiny. Následovala krátká domluva, kdy a kde se sejdeme a na chvíli jsme se rozutíkali do svých domovů. Večerní hodiny jsme strávili u ohně s kytarou a zpěvem – docela nám to šlo, ale máme ještě na čem zapracovat. Ani opékání nechybělo a večerní hledání co nejlepších úkrytů během hry na schovávanou „jakbysmet“.

Vstávání druhý den ráno na 1. vyučovací hodinu bylo velmi náročné. Na hlášku, na fyziku jdu v pyžamu, asi nikdy nezapomenu.

Všem se akce líbila, čemuž napovídá i fakt, že si děti žádají její opakování. Tak budeme-li zdrávi, tak v říjnu ve Zpravodaji.

Mgr. J. Horčičková