Příběhy našich sousedů

Možná bychom si mohli myslet, že ten, kdo se zúčastní projektu s názvem Příběhy našich sousedů, bude provozovat nějaké šmírování nebo dokonce stalking. Když však dodáme, že se projekt koná pod záštitou organizace Paměť národa, tak nám to situaci objasní. O co tedy jde?

Nejprve si najdete pamětníka historických událostí např. druhé světové války, invaze sovětských vojsk apod. Zeptáte se ho, zda by s vámi udělal rozhovor, ten potom uskutečníte, nahrajete a zpracujete. Výsledky své práce potom prezentujete před odborníky a dalšími účastníky projektu.

Zdá se Vám, že to obnáší spoustu práce? Mohu to potvrdit a jsem moc rád, že žáci naší školy: Filip Míchal, Tereza Pecová, Jakub Procházka, Vanda Štěpánková a Viktorie Vágnerová neváhali a do této práce se pustili věnovali jí svůj volný čas téměř půl roku. Výsledkem byly nejen krásné internetové stránky: https://pribehy-nasich-sousedu—zs-gj.webnode.cz a zdařilá prezentace: https://prezi.com/view/x2fZxcjfX374wRiW3B8r/, ale také příjemně společně strávený čas obohacený různými zážitky a také kupou nových vědomostí a dovedností. Všem žákům patří dík a uznání a mně nezbývá než před nimi smeknout.

Petr Minář