McDonald´s Cup

Máme tu jaro a s ním spojené i soutěže konané pod širým nebem. Vybraní žáci z 1. stupně se ve čtvrtek 20. dubna zúčastnili okresního finále McDonaldś Cupu v Havlíčkově Brodě. Turnaje se celkem zúčastnilo 18 týmů, které byly rozděleny do 4 skupin. Mladí fotbalisté z Golčova Jeníkova odehráli v základní skupině 3 zápasy, ve kterých se jim velmi dařilo.

Na úvod turnaje poměřili své síly s místní ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod, kterou deklasovali 8:2. Ve druhém zápase těsně porazili žáky ze ZŠ Komenská Světlé nad Sázavou 3:2. Závěrečné klání proti ZŠ Ždírec nad Doubravou si užili a jednoznačně zvítězili 5:1. V osmifinálovém boji narazili na ZŠ Láneckou ze Světlé nad Sázavou. Přestože jsme byli „papírově“ silnější, zápas se neodehrával podle našich představ. Nejprve jsme si dali nešťastný vlastní gól a následně jsme dostali druhou smolnou branku, což nás paradoxně probralo. Na obdrženou branku jsme obratem reagovali a snížili. Dorovnat se nám však nepodařilo, a tak jsme se s turnajem rozloučili jedinou prohrou.

Naši školu reprezentovali: Matyáš Hortenský (C), Adam Kubeš (G), Daniel Hortenský, Sviatoslav Dudych, Tomáš Spěvák, Martin Šimon, Vít Němec, Adrii Nemerenko, Matyáš Mazal a Matyáš Formánek.

Děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy a města.

                                                                                                                                                             Jiří Blabolil