Olympijský trénink

Sazka Olympijskému víceboji se na naší škole věnujeme od roku 2013. Každoročně naši žáci plní 8 sportovních disciplín a společně usilujeme o možnost sportovat s těmi nejlepšími. Zdárným splněním disciplín se dostáváme do losovacího osudí, které umožňuje návštěvu olympioniků na škole. V roce 2016 k nám do sokolovny v rámci Olympijského tréninku zavítala Miroslava Knapková (olympijská vítězka ve skifu z LOH 2012 v Londýně) a patronka naší školy Jarmila Kratochvílová.

V letošním školním roce, 21. října, jsme ve sportovní hale přivítali Šárku Kašpárkovou (bronzovou medailistku v trojskoku z LOH 1996 v Atlantě) a Petra Piláta (freestyle motokrosového závodníka, nejmladšího člověka na světě, který skočil back flip a vítěze Gladiator Games). Naši hosté si pro nás připravili sportovně – vzdělávací dopoledne, kterého se zúčastnila celá škola. Olympijský trénink si na vlastní kůži vyzkoušelo 24 dětí z 1. stupně. Přednášku Šárky Kašpárkové o olympijských hodnotách a našich legendách Daně a Emilu Zátopkových si vyslechlo 24 žáků z 2. stupně, kteří následně vyplňovali vědomostní kvíz.

Olympijský trénink se opět vydařil! Diváci v hale viděli, jak snadno a efektivně lze v hodinách tělesné výchovy cvičit, sportující děti se pořádně zapotily a vybraní žáci z 2. stupně se dozvěděli mnohé o našich olympijských legendách. Návštěv tak významných sportovců si velice vážíme a budeme usilovat o možnost dalšího Olympijského tréninku.

                                                                                                          Jiří Blabolil