Lyžařský kurz 6. a 8. tříd

V letošním školním roce jeli na lyžařský kurz netradičně také žáci ze 6. a 8. tříd. Chtěli jsme jim nahradit zrušený lyžařský pobyt z minulého školního roku. Před odjezdem podstoupili všichni účastníci PCR testování. Tentokrát testy odhalily tři pozitivní jedince. V důsledku toho odjela v neděli jen polovina lyžařů. Zbylí dorazili do Jedlové po ukončení karantény.

Přijet do Orlických hor na přelomu ledna a února se vyplatilo. Sněhové podmínky byly nadstandartní, každý den připadl čerstvý prašan. Sjezdovky byly vzorně upravené, sníh měkký, počasí příjemné a děti natěšené. Lyžařský výcvik se nesl v pozitivním duchu. Dopolední a odpolední program jsme trávili lyžováním, večery byly věnovány zábavě. Příjemnou atmosféru vždy naladila heligonkářka Marcela Šauliová. Tradičně jsme neopomněli zařadit přednášku o nebezpečí hor, kterou nám připravil člen horské služby. Ve volném dni jsme si udělali procházku do Deštné a nechyběl výšlap ke kostelu svatého Matouše. Své lyžařské dovednosti si žáci z prvního a druhého družstva ověřili v pátek na sjezdovce Marty II v Deštném. Všichni obstáli na výbornou. Poslední večer strávený na horách byla noční bojovka, která prověřila nejen fyzickou zdatnost, ale také morální houževnatost a týmovou spolupráci. Všichni obstáli, nikdo hru nevzdal! Za odměnu následovala diskotéka.

V soboru ráno na nás po snídani čekal autobus. Rozloučili jsme se s horami a plni dojmů se těšili domů. Pobyt na horách se vydařil.

Mgr. Jiří Blabolil