florbalový turnaj 4 – 1. kolo

V úterý 17. prosince jsme v místní sokolovně zahájili v pořadí již 14. ročník florbalového Turnaje 4. Turnaje se tradičně účastní základní škola Buttulova Chotěboř, Maleč, Vilémov a Golčův Jeníkov. Každým rokem se snažíme, aby měl turnaj vyšší úroveň. Letos jsme poprvé využili nových florbalových mantinelů, takže si nikdo nemohl stěžovat na špatný odraz míčku či polemizovat o správné výšce, po kterou se hraje. Hrací plocha se sice o něco málo zmenšila, ale bylo to ku prospěchu věci.

V chlapecké kategorii měly zastoupení všechny školy, za což jsme velmi rádi. Týmy předváděly pěkný, i když chvílemi dosti kontaktní florbal, ale to k turnaji patří. Našim reprezentantům se dařilo. Rychlost, síla a florbalové dovednosti zdobily jejich hru. Chlapci hráli srdnatě a o každý míč se „rvali“. Naděje na celkové vítězství se bohužel rozplynuly v zápase se ZŠ Buttulova, kdy jsme po dlouhém a nadějném vedení v závěru prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Druhé místo nám přesto dává dobré šance na celkový úspěch v turnaji. Chlapci hráli ve složení: Petr Vávra, Jakub Brož, Vojtěch Procházka, Matouš Procházka, Josef Petr, Tomáš Adamec a Petr Vančura.

V dívčí kategorii hrály tři týmy. Úroveň zápasů jde stále nahoru, což se projevuje nejen na stylu hry, ale především v četnosti vstřelených branek. Naše děvčata byla opět ve skvělé formě. Bojovala o každý míč jako lvice a soupeřkám sázela góly jako na běžícím páse. Rozdíl v konečném skóre byl markantní, takže celkové 1. místo bylo zcela zasloužené. Dívky hrály ve složení: Monika Trachtová, Tereza Bláhová, Martina Nigrinová, Lenka Ronovská, Patricie Růžičková, Veronika Čechová, Barbora Kůželová a Barbora Stiessová.

Všem florbalistkám a florbalistům děkujeme za předvedenou hru, našim reprezentantům blahopřejeme ke skvělým výsledkům a přejeme jim mnoho úspěchů v dalších fázích turnaje.

J. Blabolil

Tabulku s celkovými výsledky naleznete ZDE.