Tak a už je zase září, slunce ještě pořád září. Na podzim to nevypadá, i když občas listí padá.

Uběhlo pár týdnů od začátku nového školního roku a jsme zde se zprávami o činnostech naší školní družiny. V prvních týdnech školního života jsme si zvykaly na naše nové prvňáčky a oni na nás, seznamovaly je s novým prostředím, novými kamarády a pravidly. Letos jsme přivítali i dvě nové vychovatelky a přibylo nám 3. oddělení ŠD.

Tak jako každý rok se rádi věnujeme tvořivé práci, proto se již za tak krátkou dobu můžeme pochlubit spoustou výrobků a výtvarných děl. Děti si osvojily několik výtvarných technik a své práce mají vystavené ve společných prostorách ZŠ.

V posledním týdnu v září nás provázely „brambory“: tvoření zvířátek, panáčků, strašidýlek, razítek atd.  V pondělí 23. 9. si pro nás žáci z 8. A s paní učitelkou T. H., v rámci jejich vyučování, připravili zábavné odpoledne plné soutěží na téma spojené s naším týdenním „BRAMBOROVÝM“ projektem. Děti soutěžily například ve slalomu s bramborou na lžíci, v hodu bramborou na cíl, ve skákání přes švihadlo, v házení mincí do sklenice s vodou, v poznávání předmětů. V pátek jsme si brambory dokonce upekli v troubě a uspořádali bramborovou hostinu. Byl to opravdu super týden.

Vychovatelky ŠD

         

         

Další fotografie si můžete prohlédnout zde a v naší fotogalerii.