Přírodovědné klání

V pátek 5. 10. 2018 se již poněkolikáté konalo Přírodovědné klání na gymnáziu v Chotěboři. Naše škola se pravidelně účastní a ani v letošním roce tomu nebylo jinak. Vydali jsme se tam my, čtyři deváťáci: Sandra Honkyšová, Monika Horká, Radka Štěpánková a Adam Tlapák.

Celé dopoledne začalo přivítáním a představením programu. Každému z jedenácti týmů z různých základních škol bylo přiděleno číslo, barva triček a také jeden ze studentů gymnázia, který po celou dobu tým doprovázel. Našemu týmu byla přidělena žluto-zelená barva, číslo jedenáct a studentka Bětka.

Poté už přišla na řadu jednotlivá stanoviště. První na řadě byla chemie a poté následovalo prověření znalostí o kraji Vysočina v zeměpise, opičí dráha a míčové dovednosti (střílení florbalkou na branku, kopání na bránu, házení do košů) v tělocvičně, zapojení elektrického obvodu ve fyzice, počítání a úvahy v matematice, prozkoumání nerostů a rostlin v geoparku a zahradě, doplnění tajenky za pomoci internetu a různých programů na počítačích, vše jsme zakončili poznáváním ptáků a rostlin v biologii.

V některých úkolech se nám dařilo více, v jiných trochu méně, ale celé dopoledne jsme si užívali.

Po splnění všech devíti stanovišť nás čekalo vyhlášení výsledků a poděkování. Mezi první tři nejlepší jsme se sice nevešli, ale určitě jsme se neztratili. Na památku každý dostal účastnický list a každý tým také koš na třídění odpadků.

                                                                                                                                                           Radka Štěpánková