Sportovní akce

Vybíjená

Ve čtvrtek 28. 4. 2016 se v Havlíčkově Brodě konalo okresní finále ve vybíjené pro žáky 6. ročníku. Vybíjené se zúčastnilo devět družstev a naši žáci se v nelehké konkurenci umístili na šestém místě.

Naši školu reprezentovali: Samuel Filip, Vítek Jeřábek, Adam Tlapák, Michal Vávra, Jan Dibelka, Jiří Matoušek, Annamarie Petrusová, Karolína Popelková, Barbora Zelingerová, Štěpánka Trachtová, Natálie Wernerová a Sandra Honkyšová.

IMAG0181

Pohár rozhlasu

Ve středu 11. 5. 2016 se ve Světlé nad Sázavou konal Poháru rozhlasu pro žáky 8. a 9. tříd, kterého se naše škola tradičně účastní. Letos v okresním kole změřilo síly celkem sedm škol. Soutěží se v šesti atletických disciplínách – běh na 60 m, vytrvalostní běh, štafeta, skok vysoký, skok daleký a vrh koulí.

Družstvo chlapců se s velice těsným výsledkem umístilo na velmi pěkném druhém místě a děvčata skončila na krásném čtvrtém místě.

Družstvo chlapců reprezentovali: Vladimír Machka, Miroslav Altmann, Josef Bartík, David Semerád, Jan Šidák, Patrik Lakatoš, Ondřej Jelínek, Štěpán Piskač a Petr Chleborád.

Družstvo děvčat reprezentovaly: Lucie Kudrnová, Natálie Vančurová, Tereza Kautská, Adéla Cemperová, Monika Holubová, Klára Smítková, Tereza Mrkvičková a Adéla Heřmánková.

Ve čtvrtek 12. 5. 2016 se ve Světlé nad Sázavou konal Poháru rozhlasu pro žáky 6. a 7. tříd. Naši svěřenci se opětovně zúčastnili. V dívčí kategorii soutěžilo 7 škol a v chlapecké 8 škol. Soutěžilo se v šesti atletických disciplínách – běh na 60 m, vytrvalostní běh, štafeta, skok vysoký, skok daleký a hod kriketovým míčkem.

Naši reprezentanti předvedli pěkné výkony. Snažili se, seč jim síly stačily, ale musíme sportovně přiznat, že konkurenční týmy byly prostě lepší. Naše dívčí družstvo se umístilo na 6. místě a chlapci obsadili 7. místo.

Družstvo děvčat reprezentovaly: Anna Škvařilová, Lenka Tlapáková, Tereza Medunová, Štěpánka Trachtová, Nikol Lojková, Natálie Popílková, Nina Danielová, Tereza Zajícová a Vendula Lavová.

Družstvo chlapců reprezentovali: Filip Růžička, Kryštof Nigrin, Michal Vávra, Ondřej Bláha, Vít Jeřábek, Aleš Volenec a Marek Brázda.

DSC00921

Turnaj v Malé kopané

V úterý 24. 5. 2016 se v Chotěboři konal turnaj v Malé kopané, který pořádala VOŠ, OA a SOUT Chotěboř. Turnaje se zúčastnilo sedm základních škol – ZŠ Smetanova Chotěboř, ZŠ Buttulova Chotěboř, ZŠ Maleč, ZŠ Lánecká Světlá nad Sázavou, ZŠ Komenského Světlá nad Sázavou, ZŠ Česká Bělá a ZŠ Golčův Jeníkov.

Náš tým hrál ve složení: Pavel Kohout (G), Ondřej Jelínek, David Semerád, Adam Havelka, Martin Verner, Patrik Lakatoš, Miroslav Altmann, Lukáš Almann a Vladimír Machka.

Na začátku turnaje byl určen herní systém – „každý s každým“. Chlapci nastupovali do každého zápasu s touhou po vítězství, ale zároveň nezapomněli hrát v duchu fair play. Podařilo se jim čtyřikrát vyhrát, jednou remízovali a jednou prohráli. Turnaj byl napínavý do posledního zápasu, ve kterém se utkala ZŠ Smetanova a ZŠ Lánecká. Aby se náš tým umístil na prvním místě, bylo třeba, aby zvítězila ZŠ Lánecká. Což se také podařilo!

DSC_0295

Všem žákům, kteří naši školu reprezentují v jakémkoli sportu, patří velký dík.

                                                                                                           M. Moravcová, J. Blabolil