Výlet do Lince

            Letos už po dvanácté se konal výlet žáků naší školy do německy mluvící země. Letos bylo naším cílem rakouské město – Linec (Linz). Linec je příjemné město na Dunaji s množstvím památek a atrakcí, kde bychom mohli strávit mnohem delší dobu než jeden den.

            Prohlídku Lince jsme zahájili na vrchu Pöstlingberg. Tam jsme navštívili krásný poutní kostel, pokochali se vyhlídkou na celé město a měli jsme štěstí, protože byly vidět i zasněžené vrcholky Alp.

            V pohádkové jeskyni Grottenbahn jsme se projeli dračím vláčkem kolem pohádkových výjevů. Následná procházka nočními kulisami historického Lince s množstvím pohádkových postav je zážitkem pro děti i dospělé.

            A pak už jsme se autobusem přemístili do historické části Lince. Prohlédli jsme si jedno z nejkrásnějších náměstí v zemi, radnici, biskupský palác a od něj jsme přešli k Novému Dómu. Půdorys tohoto chrámu je největší v Rakousku a byl určen až pro 20 000 lidí.

            Po troše historie přišla chvíle pro očekávaný rozchod, nákupy a možnost vyzkoušet si svou schopnost dorozumění.

            Nejzajímavější část výletu ale přišla až na závěr. Navštívili jsme totiž Ars Electronica Center, což je Muzeum budoucnosti. A jestliže v ostatních podobných zařízeních a muzeích je vystavených předmětů zakázáno se dotýkat, zde je tomu naopak.

Myslím, že je to první muzeum, kde jsme rádi vydrželi až do zavírací hodiny a litovali, že musíme odejít.

            To už ale byl také čas na návrat domů. Vracíme se plni dojmů, příjemně unaveni a říkáme si – tak zase příště!

                                                                                                      Eva Hrubá

DSCN0245     DSCN0273     DSCN0301